Våra mest udda beställningar


Hej bloggen!

Som ni ser har vi ny design på hemsidan och vi kommer att fokusera mer på att skriva blogg om vårt jobb och vår vardag än tidigare. Det känns som ett roligare upplägg i dessa tider eftersom de flesta beställningar ändå kommer från förmedlingstjänster, sociala medier och andra kanaler.

Så vi tänkte ta ut svängarna lite och berätta lite mer om oss och vad som händer bakom kulisserna.

Något som vänner ibland frågar mellan skål och vägg när vi sitter i goda vänners lag är, förstås, vilka de mest kända människorna vi har serverat catering är men också vad som varit mest speciellt eller annorlunda.

Och då tänker jag osökt på de gånger vi har fått riktigt udda beställningar till vår lilla cateringfirma. Dessa udda beställningar kommer oftast från karaktärer som är minst lika udda och det gör att det uppstår dråpliga och roliga situationer för oss som jobbar med maten.

En sådan jag aldrig kommer att glömma var en äldre dam som var av det lite förnämare slaget. Det här var i en rikare stadsdel och på en gata med paradvillor som verkligen andades gamla pengar.

Kvinnan i fråga tog mig åt sidan och ville sticka åt mig en trave kontanter. Hon bad mig att smula ett blått piller som jag antar var Viagra ner i hennes mans efterrätt. Jag kan väl tillägga att både kvinnan och mannen vid det här laget var ganska berusade och hon la till i förbifarten att jag måste hjälpa till om det ”ska bli något åka av”.

Värt att tillägga är att hennes man var i 80-årsåldern vid tillfället och inte direkt såg ut att vara i form för lite nattgymnastik, om man säger så.

Men det mest udda var att samma kvinna var på en ny bjudning dagen därpå där vi serverade maten. Hon kom fram med samma blåa piller, samma bunt kontanter och samma förfrågan.

Men den här gången gällde förfrågan att smula ner något i drinken som hennes kavaljer drack. Kavaljern i fråga var en ung man som på sin höjd var 30…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.